Hurtigbåten skal erstatte dagens fartøy på omvendt pendlerrute innenfor en ramme på 5,5 millioner kroner, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

Inntil 2,5 mill. for 2017

«Det forutsettes at AtB kommer tilbake til Fylkesutvalget med endelig pris etter forhandlingene.

Fylkesutvalget innvilger AtB inntil 2 millioner kroner for 2016 og inntil 2,5 millioner kroner for 2017 for å iverksette nødvendige tiltak for å sikre tilstrekkelig kapasitet på strekningen Trondheim – Brekstad, inntil en langsiktig løsning på kapasitetsutfordringene er på plass.

Revidert budsjett

Det forutsettes at AtB kommer tilbake til Fylkesutvalget med endelig pris etter forhandlingene. Fylkesutvalget forutsetter at AtB innenfor disse rammene anskaffer et reservasjonssystem for å bidra til å forbedre kapasitetsutfordringene. De økte økonomiske rammene til AtB finansieres i forbindelse med revidert budsjett 2016», var innstillingen fram mot fylkesutvalget tirsdag.

Innstillingen ble enstemmig vedtatt.

Dekkes innenfor samferdselsområdet

Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) fremmet følgende tilleggsforslag på vegne av Ap, Sp, KrF, SV og MDG i forbindelse med siste avsnitt i innstillingen:

«De økte økonomiske rammene til AtB finansieres i forbindelse med revidert budsjett 2016 og dekkes innenfor samferdselsområdet».

Tilleggsforslaget ble enstemmig vedtatt.