Mens store biler tvinges til å ut i åkeren for å komme seg gjennom dødskrysset på Vestrått i Ørland, så har vegvesenet like godt saget ned en av skiltstolpene som ble satt opp i sommer for å gjøre krysset sikrere.

Oppgitt

Nabo Olav Støkkan Leirvik kan ikke annet enn å riste oppgitt på hodet over tiltakene som er gjort i krysset etter dødsulykken i desember i fjor. På begge sider av krysset ble det lagt opp til at trafikanter med vikeplikt skulle bli møtt av trafikkøy med skilt som indikerer at de skal holde seg på høyre side inn mot krysset. På hver av disse ble det satt opp to skilt, ett for hver kjøreretning.

Problemet var at i et allerede trangt kryss gikk det fra vondt til verre for lastebiler og traktorer med hengere. Det første skiltet ble kjørt ned bare timer etter at det ble satt opp.  Naboer varslet raskt fra om problemene, men fra til nå har skiltene bare blitt reparert hver gang de er kjørt ned.

Rørstubb

Olav Støkkan Leirvik ble derfor en smule overrasket da han fredag observerte at mannskap fra vegvesenet var ute og saget ned den ene skiltstolpen på nordsiden av krysset. Det er skiiltet nærmest forkjørsveien på den andre siden som hyppigst har blitt kjørt ned av større kjøretøy.

Fortsatt står en rørstubb opp av asfalten etter skiltstolpen, og Leirvik mener vogntog og lastebiler raskt kan skade dekkene om de kjører over enden av røret.

Verre til vinteren

Likke ille synes han det er at lastebiler blir tvinget utenfor veien for å klare å passere krysset etter at skiltene kom opp. Med vinteren i sikte er han overbevist om at problemene bare vil tilta i krysset. Han føler i alle fall ikke at ulykkeskrysset har blitt sikrere.

-Med alt arbeidet og utgiftene vegvesenet har hatt med den underlige skiltingen og reparasjon av nedkjørte skilt hadde man kanskje like godt kunnet bygd en rundkjøring med en gang, undrer Leirvik. Neste høst skal sønnen Mika Alexander (5) daglig bevege seg gjennom krysset på vei til og fra skolen.

Les også:

Sitter med hjertet i halsen

Sikring i dødskryss nedkjørt etter få timer

Ønsker dødskrysset som rundkjøring