Hanson tar over etter Johannes Neteland, som har vært innleid som administrerende direktør i Noryard fra 1. mars i år. Neteland fortsetter som nestleder i styret, skriver Noryards i en pressemelding.

Kontrakter

Ifølge pressemeldingen er Nikolay Kuzmenko i Noryards AS fornøyd med at konsernet har fått en permanent konsernsjef på plass.

- Etter måneder med forhandlinger med den tidligere eieren, har vi nå fått på plass en 100 prosent nytt eierskap av et internasjonalt selskap med et dedikert fokus på å utvikle Noryards sin posisjon. Hovedoppgaven nå er å få nye kontrakter og oppstart av bygging av skip ved de to verftene. I denne situasjonen har vi styrket den operative forvaltningen ved å rekruttere Ivar Hanson, sier Kuzmenko i pressemeldingen.

Vil bli ledende i Norge

Ivar Hanson er utdannet både som ingeniør og økonom og har lang erfaring innen maritim virksomheten.

- Hanson har den erfaringen og kompetansen vi trenger for å videreutvikle driften av gruppen. Vi er svært glade for å få ham om bord i denne viktige perioden av utviklingen av Noryards AS, sier Kuzmenko i pressemeldingen.Noryards AS har ambisjoner om å bli en av de ledende verftsgruppene i Norge med fokus på avanserte offshorefartøy og spesialskip. Noryards AS undertegnet i april 2014 sin første nybyggingskontrakt til en verdi av mer enn 650 millioner kroner. Prosjektet vil bli utført ved Noryards Fosen, genererer utrustning aktivitet ved verftet fra november i år inntil levering våren neste år.

Oppsigelser

Det har i sommer vært svært lav bemanning ved Noryards-verftet i Rissa. I mai i år ble om lag 50 personer sagt opp og 180 arbeidere permittert. Det er ventet aktivitet ved verftet igjen når skroget til Boa Jarl ankommer Rissa i november.