Nader sitter ved bordene ved uteservering til Dinner. Han er fornøyd med helomvending for restauranten han driver. Mye har skjedd på to år.

Kuttet ansatte

Restaurantdriveren kom inn som eier av Dinner november 2014. Restauranten hadde startet opp litt over et halvt år tidligere, regnskapet lå i minus og tidligere eier Hasan Hadi Abed Abed ba om hjelp.

- Når jeg kom inn var det veldig mange ansatte og store varebestillinger. Det første jeg gjorde var å minske antall ansatte og å være mer prisbevisst på varebestillingene.

400.000 i minus

Dinner restaurant og Cafe hadde driftsinntekter på 2,6 millioner kroner og et driftsresultatet på minus 419.000 kroner i 2014. På ett år har Nader snudd restauranten helt om og kunne vise til et driftsresultat på pluss 47.000 kroner i 2015 og økt inntekter på litt under 2 millioner kroner. I år tror Nader at det skal gå minst like bra.

- Vi har fått mange faste kunder i løpet av de to årene vi har holdt på, disse er viktige for oss.

Stor konkurranse

Blant de fem spisestedene i Brekstad Fosna-Folket har skjekket er det bare

Dinner som går i pluss. Nader understreker at det er vanskelig å drive spisested på et sted som Brekstad.

- Det er veldig hardt. Det er mye konkurranse og ikke så mye folk. Man tåler ikke å miste kunder og må yte god service og ha god ,mat hele tiden. Kunden må være fornøyd.

Pusser opp

Nå som de har fått minus til å bli pluss ligger det planer for fortsettelsen. Det første som skal gjøres er oppussing av lokalene og nye møbler. Planer er at den nyoppussede restauranten skal bli ferdig i oktober, men Nader gir seg ikke der.

- Jeg har mange planer, mange planer fremover.

Årsregnskap for ulike spisesteder i Brekstad 2015:

*oppgitt i hele 1000, kilde proff.no

DriftsinntekterDriftsresultat
Lille Melissa Cafebar AS1 744-189
Dinner Restaurant & Cafe AS4 58647
Smak Brekstad AS*1 094-670
Kystpikene AS1 239-135
Yrjartun Cafe AS1 112-281

* startet opp mai 2015