Hans Petter Hestmo uttalte til Fosna-Folket før helga at en bjørn som ble fotografert av et viltkamera i Namdalseid forrige helg, trolig kan ha vandret inn i Fosen.

– Vi mener det er flere bjørner i området, så binna som trolig har vandret inn i Fosen er ikke den eneste, sier Hans Petter Hestmo. Foto: Siri Wold

LES OGSÅ:* Frykter at denne bjørnen nå er i Fosen -Fosna-Folket* Derfor frykter ikke Bjørn bjørn -Fosna-Folket* Slik bør du opptre om du møter en bjørn -Fosna-Folket

– Flere bjørner i området

– Vi har fått inn flere tips om bjørnespor i Namdalseid og Verran i løpet av helga. Dessverre er det noe eldre spor, så vi er avhengig av ferskere spor som kan følges og at folk tar kontakt om de kommer over kadavre. Vi mener det er flere bjørner i området, så binna som trolig har vandret inn i Fosen er ikke den eneste, understreker Hestmo, som er leder i Namdalseid og Osen Beitelag.

– Det er mange som er opptatt av denne saken …

– Ja, det er det, og det forstår jeg godt. Jeg synes medias omtale av saken så langt har vært god og balansert. Vi er ikke ut etter å ta bjørnen som sådan, men er samtidig opptatt av å ta vare på husdyra våre og få en oversikt over hvor bjørnene befinner seg, sier Hans Petter Hestmo.

Namdalseid og Fosen gjeterlag

Selv har Hans Petter Hestmo 475 sauer og lam på beite i grensestrøkene mot Namdalseid. Sist uke ble Namdalseid og Fosen gjeterlag stiftet, som er en gruppe på nærmere ti som kan trå til ved nye observasjoner.