Det nordenfjeldske skytterstevnet ble arrangert for 81. gang i forrige uke. Stevnet ble arrangert på Trondhjems skytterlags bane på Skjetnemyra i Melhus og blir regnet som et historisk viktig stevne i landsdelen. Årets utgave ble ekstra hyggelig sett med Fosen-øyne.

God avslutning

- Litt tur må man ha av og til. Jeg hadde noen få flere sentrumsskudd en nestemann på lista. Det er små marginer men jeg hadde dagen, sier en fornøyd Carl Ove Glahus etter seieren i klasse 5.

Han omtaler stevnet som populært, og noe de fleste prøver å få med seg. Spesielt av året var at det i klasse 5 var hele fem skyttere med 344 på toppen av tabellen. Glahus er glad for at marginene var på hans side denne gangen.

- Noen ganger kan man føle at man skyter veldig bra selv om man ikke får uttelling, mens andre ganger går det av seg selv.Dette var nok den største seieren jeg har tatt på mange år og det smaker absolutt godt. En god avslutning på utendørssesongen, sier han.

Større tidligere

Torkil Berg fra Trondhjems skytterlag beskriver Det nordenfjeldske skytterstevnet som mer prestisjefullt tidligere. Da gikk 15-20 prosent av de beste skytterne til finale på søndag, mens resten måtte reise hjem på lørdag. Berg forteller at folk kom reisende fra hele distriktet til Heimdal, hvor det tidligere ble arrangert.

- Vi hadde deltakertall på 300-400 skyttere og høytidelig kåring av «nordenfjeldsk mester» på søndag. I dag er stevnetilbudet et helt annet og skytterne foretrekker å skyte finaleomgangen fortløpende. Derfor er det lite av høytidelige premieseremonier i dag, forteller han.

Avhengig av ferga

For Carl Ove Glahus passer denne måten å gjennomføre stevner bra. Han forsøker å gjennomføre flere stevner når han tar turen over fjorden.

- Når man bor på Ørlandet og tar ferga over, prøver man å skyte to-tre stevner av gangen for å få mest mulig ut av turen. Det er bakdelen med å bo her ute, sier Glahus.