Åfjord Motorklubb har for tida oppgraderinger av baneanlegget i Kroken. Banen ble tatt i bruk for to år siden, til stor glede for motorinteresserte fosninger. Den påkrevde godkjenningen ble derimot ikke fornyet, da den forrige gikk ut. Det skyldes strengere krav til sikkerhet. De tilsier at man skal ha en sikkerhetssone på ti meter rundt banen, så lenge den ikke er gjerdet inn med vegg. Klubbens formann Frank Bratland Forfot sier dette gir medlemmene store utfordringer. De løses for tida med friskt pågangsmot, samt en bankkonto som helst skulle vært brukt på klubbhus.

Sjokkerte

– Vi ble ganske sjokkerte da vi fikk høre de nye kravene. De var ikke ventet, siden vi kun har en treningsbane. Klubben har likevel forståelse for at kravene er strenge. Samtidig er de nesten umulig å få gjennomført. For vår del er det mange naturlige hindre rundt banen, som må fjernes for å få godkjenning, sier Forfot til fosna-folket.no.

Klubben har leid inn maskiner til å fjerne berg og steiner. I tillegg har man gjerdet ut et plantefelt på stedet. I sommer har man holdt dugnader for å få arbeidet ferdig. Klubbformannen innser at det blir travelt denne sesongen.

– Vi har i utgangspunktet en kort sesong, som blir enda kortere i år. Vi håper å kunne ta banen i bruk på tampen av sesongen. Men det er fortsatt mye arbeid som må gjøres, fortsetter Forfot.

Klubbhus

Motorklubben ser fram til å bli ferdig med prosjektet. Sistnevnte har medført at planene om klubbhus er utsatt.

– Vi hadde ikke regnet med disse utgiftene. Vi har for eksempel fått godkjent bygging av klubbhus, noe vi ser fram til. Nå blir det derimot utsatt til neste år. Den manglende godkjenningen har ødelagt sesongen vår. Men klubben er fremdeles i full vigør, selv om det ikke blir kjøring. Med god innsats og motivasjon skal vi definitivt komme tilbake for fullt, avslutter klubbformann Frank Forfot I Åfjord Motorklubb.

Klubbformann Frank Forfot sier Åfjord Motorklubb vil komme sterkt tilbake med godkjent bane. Foto: Privat