- Jeg er ute og står og ser der det har ramlet ut i fjorden. Veien er intakt, men den er sperret. Det har rast ned i fjæra vekk fra veien, sa Leif Berg til Fosna-Folket like etter at raset gikk.

Han bor øst for Hjelopen gård nordøst for Leksvik sentrum. Der gikk det onsdag et ras.

Spent

Berg forteller at han fikk høre at det var gått et ras og gikk ut for å se hvordan det så ut i området.

- Jeg bor en kilometer østom der raset har gått. Det har rast mange hundre meter bortover, sier han.

- Jeg er egentlig spent på om det slipper mer uti fjorden den nærmeste tiden. Det skal ikke så mye til, kan det virke som.

Graving

Berg forteller at han er mest overrasket over at det har rast på begge sider av gården som ligger i området.

- Det er et ganske stort berg mellom, så det har sluppet ganske godt. Det er langt unna gravearbeidet som har pågått lenger vest. Mange hundre meter, sier han.

Mer informasjon

Berg sier det er rart å se utover rasområdet.

- Seakingen har vært her. Ellers er det ganske rolig. Snart kommer floa inn. Kanskje er det med fjæra at det er lettest at det drar mer ut i sjøen, sier han.

- Vi får vente og se til vi får vite mer om hva som skjer, sier Berg.

Han ble senere onsdag ettermiddag evakuert til bedehuset i Leksivk.

Tørt

Berg sier at det er tørt i området, men at det er leire et langt stykke, mer eller mindre uavbrutt inn mot Leksvik sentrum.

- Når det kan gå ras her, kan det kanskje gå ras ned mot fjorden i sentrum også. Jeg står og ser utover nå. Sommerhusene står heldigvis trygt nede ved sjøen, sier han.

- Området det er rast ut i er mange hundre meter bredt. Det er overraskende at det er så mye som er gått, sier Leif Berg.