Det var i 14.30-tiden i går at et medlem av skigruppa i IL Yrjar kjørte forbi på hovedveien ved Yrjarshytta i Ørland og fikk øye på en bil, som kjørte ned lysløypa. Det viste seg å være et militært kjøretøy fra Ørland hovedflystasjon.

I  deler av lysløypa var det dype spor etter bilen. Det er bløtt i terrenget, og selve løypa, som frem til i dag var fint preparert, var å regne som et gjørmehull.

- Dette er totalt unødvendig. Vi har sett oss lei av kjøring i lysløypa. Saken er tatt opp i ledelsen i skigruppa, og den vil bli anmeldt, opplyste Yrjar Vegard Sjøli, medlem av skigruppa i IL Yrjar.

- En viktig samarbeidspartner

I dag moderer leder for skigruppa i IL Yrjar, Torbjørn Skånes, uttalelsene som ble gitt i første omgang.

- Ledelsen har ordnet opp i saken. Avtalen er at Forsvaret ordner opp sporene, og at vi opprettholder kontakt videre. Idrettslaget har et godt forhold til Forsvaret, og ønsker ikke å anmelde kjøringen. Forsvaret er en viktig samarbeidspartner for oss, sier Skånes til Fosna-Folket.

Forsvaret har blant annet bistått idrettslaget med å legge til rette for en snøkanon.

- Nå blir det snø til vinteren, og det er bra.

Skånes innrømmer at skigruppa har et problem knyttet til kjøring i løypa.

- Det er et problem at ulike aktører kjører på et område hvor vi ikke ønsker motorisert ferdsel. Vi har et skilt hvor det står at overtredelser vil bli anmeldt, men det er noe vi vurderer fra gang til gang. Vi skal bli enda flinkere til å sette opp skilt, og kanskje få opp sperringer, sier Skånes.

Han anser saken med Forsvaret som avsluttet, og sier at han gleder å få fres på snøkanonen.

- Veldig beklagelig

Olav Ramberg, stabsjef ved Ørland hovedflystasjon, sier at Forsvaret har trukket løst kjøretøyet og har fått tilbakemeldinger fra Yrjar IL om at de er fornøyd med oppryddingen.

- Det er veldig beklagelig at dette har skjedd, og vi håper selvsagt ikke dette gjentar seg. Vi har gjort avtale om at vi kan være behjelpelige med å sette opp hinder, slik at det ikke mulig å kjøre inn på løypa, sier Ramberg.

- Vi har et godt samarbeid med skigruppa, og bruker området til ulike aktiviteterer, så det er også i vår interesse at området holdes i hevd.