Politijuristen forteller at de angivelige drapene skal ha skjedd for lenge siden i et land i Afrika.

- Jeg kan bekrefte at vi tirsdag pågrep en person som er siktet for dobbeltdrap i utlandet, forteller lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt til Fosna-Folket.

Det var NRK som først meldte om saken.

Fortalte i intervju

Mannen satt i avhør hos politiet tirsdag kveld, men er nå løslatt. Siktedes forsvarer, Kristin Bugge Midthjell, sier til NRK at mannen nekter straffskyld.

- Vi ble klar over saken via et intervju siktede gjorde med en mediekanal. I intervjuet forteller han om drap han skal ha begått. Vi fikk flere henvendelser rundt dette, og valgte selvfølgelig å undersøke det. Vi har fått saken vurdert av statsadvokaten før vi tok ut siktelsen og gikk til pågripelse, sier lensmann Halvorsen.

Skal ha skjedd i Afrika

Det er i et intervju med NRK at siktede fortalte om drapene politiet nå har siktet ham for. Drapene siktede forteller om i intervjuet, skjedde ifølge artikkelen i et land i Afrika. I intervjuet forteller siktede om fortiden som leiesoldat.

- Har dere vært i kontakt med myndighetene i landet hvor drapene skal ha skjedd?

- Nei, svarer lensmann Halvorsen.

Lensmannen sier at intervjuet danner hele grunnlaget for siktelsen. I den aktuelle artikkelen forteller siktede at han var vitne til at en dame ble voldtatt. Deretter forteller siktede at han tok livet av to personer.

Ikke varetekt

Etter det Fosna-Folket kjenner til, var det flere politipatruljer involvert da mannen ble pågrepet tirsdag. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk. Mannen blir ikke fremstilt for varetektsfengsling.

- Hvorfor var det ikke grunnlag for varetektsfengsling?

- I denne aktuelle saken var det faren for bevisforspillelse som ble vurdert. Vi vurderte det slik at vilkårene for varetektsfengsling ikke var til stede, svarer politijurist Per Morten Brobakke ved Trøndelag politidistrikt.

Vil ikke kommentere forklaring

Politijurist Brobakke vil ikke gå nærmere inn på grunnlaget for siktelsen.

- Hvordan vurderer dere bevisene i saken?

- Vi mente at det var skjellig grunn til å mistenke at siktede hadde drept to personer, og handlet ut ifra det. Vi pågrep vedkommende og foretok en ransaking.

- Han erkjenner ikke straffskyld, men i intervjuet er han sitert på at han skal ha drept to personer. Mener siktede at han er feilsitert?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hans politiforklaring, svarer Brobakke.

- Krevende

Politijuristen bekrefter at politiet ikke har vært i kontakt med myndighetene eller politiet i landet hvor de angivelige drapene skal ha skjedd.

- Kommer dere til å gjøre det?

- Det kommer an på. Det vil bli vurdert.

- Siden dette har skjedd for såpass lenge siden, er det en spesielt krevende sak for politiet å etterforske?

- Det er klart det er det, svarer Brobakke.

Fosna-Folket har etter gjentatte forsøk ikke lyktes i å få en kommentar fra siktedes forsvarer.

- Godkjente saken

Regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK sier at det har blitt jobbet lenge og grundig med saken hvor den nå drapssiktede mannen fortalte om drapene. At siktede er feilsitert, avviser hun.

- Siktede fikk lese gjennom hele saken og han godkjente den før vi publiserte den, sier hun.