De to ferierer for tida hos svigermor Tone Tryggvason og svigerfar Petter Hosen på Stokkøya.

Rundt midnatt

– Nick hadde kun vært ute og fisket tre ganger tidligere, og jeg er også relativt uerfaren, medgir Alexander Bjøru.

Det visste imidlertid ikke fiskene i havet. Etter at duoen hadde fått noen torsker på fiskestang, begynte det å bli sent.

– Vi hadde skiftet litt på med å holde den ene stanga, da det tok mest på den. Da det led mot rundt midnatt tenkte vi å avslutte. Det ble til at jeg skiftet fiskeredskap på den andre stanga, og så bestemte vi oss for å prøve en gang til, forteller Bjøru.

– Snøret dirret

Det gikk ikke lange stunda før noe beit på. Noe stort.

– Nå har jeg fått på noe, sa Nick. Det var liksom ganske så livløst, så han begynte å dra opp. Plutselig smalt det til, og snøret bare dirret.  Noe stort dro ekstremet hardt, og selv om Nick er godt trent fikk han sin fulle hyre med å holde stanga, sier en energisk Bjøru.

Det store på kroken dro ut snøret langt et par ganger, før de to fiskerne fikk opp ei kveite på over 20 kilo i båten.

– Skikkelig flott opplevelse. Det er vi som «Dadliest catch» på Stokkøya nå, smiler Alexander Bjøru. Han legger til at denne fisketuren så absolutt har gitt mersmak på å prøve seg ut i båt flere ganger.

Kveite til middag

Tone Tryggvason er enig i det.

– Kjempeartig at to slike amatører kan få opp en slik stor fangst. Nå blir det kveite til middag i flere dager, smiler Tryggvason.

Har du en fiskehistorie litt utenom det vanlige? Send oss en e-post til redaksjonen@fosna-folket.no, send ditt tips til FF TIPS til 2399 eller ring vår tipstelefon på 72515700.

Lest denne? Super-Svendsen tok kveite på 7 kilo

Landet 17-kilos kveite i kajakk etter motorhavari

Rekordkveite dro med seg båt og fisker

Super-Svendsen lader opp til ny sesong på Fosen