Mannen fra Fosen som ble dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen i Frostating lagmannsrett har ikke anket dommen.

Det opplyser førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til adressa.no.

Dermed er dommen rettskraftig. Dommen er i tråd med påstanden fra førstestatsadvokaten, og ett år lavere enn dommen i tingretten.

Endret forklaring

Reduksjonen er blitt begrunnet med at 49-åringen i lagmannsretten har kommet med en langt mer utfyllende forklaring.

I tingretten beskrev fosningen drapsnatten som et «svart hull». I lagmannsretten forklarte 49-åringen om selve drapshandlingen, og trakk sin tidligere eks-samboer inn i saken.

Han forklarte at den daværende samboereren satt oppå Vibeche, og det var et basketak da de var på besøk i leiligheten i Klostergata i Trondheim om kvelden 15. januar og natt til 16. januar i fjor.

Drept med øks

49-åringen var ruset på amfetamin og rivotril drapsnatten.

Videre forklarte han at eks-samboeren «brukte øksen på Vibeche. Han vet ikke hvor øksen kom fra. Det var blodsprut», heter det i dommen.

Fosningen forklarte at han holdt Vibeche fast i beina for å hjelpe samboeren.

«NN (fosningens samboer) slo med øksen en stund, det var flere slag», står det i dommen.

Fosningens ekssamboer er handikappet og sitter i rullestol. Etter drapshandlingen ble liket lagt på rullestolen. Ifølge dommen satt fosningens samboer oppå liket da de kjørte avdøde på rullestol gjennom sentrum. På Marinen ble liket dumpet i Nidelva.

Holdt fast drapsoffer

Ettersom fosningen i lagmannsretten forklarte at hans ekssamboer var aktiv i drapshandlingen, er hun blitt pågrepet og siktet for drap. Hun nekter imidlertid for at hun begikk drapet, og har forklart at hun var på badet i leiligheten da drapet skjedde.

Lagmannsretten la i dommen vekt på at fosningen medvirket til Vibeches død ved å holde henne fast slik at samboeren kunne gjennomføre drapet, og at mannens forklaring samsvarer godt med de tekniske funnene i saken. Det ble blant annet funnet blodsprut på genseren til eks-samboeren.