- Hva opptar deg mest for tida?

– Det er huset og hagen hjemme i Lysøysund. Politikk er jeg ikke så opptatt av. Man må bo sju år i Norge for å få stemmerett, og vi har bare bodd her i seks og et halvt. Ellers er jeg travelt opptatt med å tilberede «møtemat» til lokalt næringsliv.

- Hvorfor bor du der du bor?

– Det er fordi vi driver Kystpikene på Brekstad. Vi bodde i Åfjord tidligere, men det ble for langt å kjøre seks ganger i uka. Vi kom til Norge på grunn av at det var økonomiske krise i Nederland. Det var vanskelig å få seg jobb som 40-åring. Det var større muligheter i Norge.

Du vet hvor du skal gå hvis alle andre går til høyre. Tør å være annerledes. Foto: Erik Eikebrokk

- Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har mange talenter, men jeg holder ikke noen av dem skjult.

- Når gjorde du sist noe for første gang?

– Det var 1. januar. Da startet jeg å føre regnskap for egen bedrift. Og det har gått veldig bra, selv om det var helt nytt. Forstår ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før, vi har spart mye penger. Piece of cake.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det var da jeg spilte håndball i Nederland, for et lag som het CSV. Det var på ganske høyt nasjonalt nivå. Jeg sluttet da jeg begynte på universitetet i Amsterdam.

Velkommen til Nico og «Thessa.» Foto: Erik Eikebrokk

- Dersom du skulle reiste en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Over barna mine. Jeg er veldig stolt av dem. Sønnen min ville ikke bli med til Norge, og ble igjen i Nederland helt alene. Han har fått seg en fantastisk jobb, og mange kompiser. Datteren ble med oss til Norge som 14-åring, men trivdes ikke. Hun fullførte vgs i England og flyttet til Nederland som 18-åring, og har fikset alt selv, studier, jobb og hus.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Barack Obama. Jeg ville servert ham enkel mat av god kvalitet og med god smak. Jeg ville snakket med ham om helsetilbudene i USA og Norge, og hvordan vi kunne tatt det beste fra begge land, og shaket det litt sammen, slik at vi sammen kunne kommet opp med den beste løsningen.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktige hos en livsledsager?

– Han må ha humor, være ærlig, vennlig og lojal. Det vanlige egentlig.

– Hva vil du ha? – Jeg vet ikke. – Ok! Foto: Erik Eikebrokk

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Fint vær, snille kunder og masse å gjøre på Kystpikene. Vi trives veldig godt her, og vi liker å komme på jobb hver dag. Målet er å gjøre det koselig for kundene og koselig for oss.

- Skal du stemme ved årets valg, og hvem får eventuelt din stemme?

– Jeg har prøvd å følge litt med. I Nederland har jeg stemt Arbeiderpartiet ganske ofte. Det er et parti for vanlige folk. Jeg syns det er viktig at det ikke blir gjort for stor forskjell på folk. Vi må dele på det vi har. Det beste samfunnet er der det er samarbeid og dialog.

- Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– På Austrått. Der er det jo en strand allerede, men jeg tror ikke jeg kommer til å besøke naturiststranda.