Landsskytterstevnet er over for denne gang og Fosen kan se tilbake på ei uke med resultater det virkelig lukter svidd av. Torsdag var det klart for samlagsskyting for klasse 3-5, som skulle vise seg å bli en særdeles spennende affære for Fosen skyttersamlag.

- Skytterne våre er i veldig god form. Også må det jo klaffe for fire stykker. Det er ikke bare bare, sier presseansvarlig i Rissa skytterlag, Magnar Audun Alseth.

Historisk resultat

Espen By Dyrendahl startet med 98, før Tore Byberg skøyt 97. Kristin Dyrendahl ble lagets beste med 99, før alt skulle avgjøres med Tore Veie som sistemann.

- Det var trøkk da jeg kom inn. Jeg bestemte meg for å være aggressiv. Det første skuddet gikk bra, men så ble jeg mer passiv på andreskuddet og måtte stoppe opp og puste. Pulsen ble høyere og jeg ble bekymra for tiden. Så fikk jeg ut de siste ståskuddene, før det stort sett gikk greit på liggende. 97 holdt til å forsvare andreplassen, sier Tore Veie.

Med 391 poeng tok Fosen samskytterlag en historisk god sølvmedalje. Dette er den første medaljen siden bronsemedaljen i 1981. Veie er stolt av laget sitt.

- Denne henger veldig høyt. Vi visste at hvis alle hadde dagen, kunne vi være med i toppen. Da er det gøy at det klaffer for alle, sier han.

- Gir en boost

Samlagsleder Ketil Sunde forteller at det gode resultatet ga mersmak for sølvmedaljevinnerne. Nå må de bare fortsette å trene og stå på fram til neste år, mener han.

- De virket ivrige etter skytingen. Jeg tror kanskje at de ble ekstra gira på å fortsette når det gikk så bra. Slike resultater gir en boost som kan føre til at de presterer senere også, sier Sunde.

- Må holde børsa varm

På torsdag var det også lagskyting på bane, og Rissa skytterlag slo til med en sterk ellevteplass. Rekruttene Magnus Bakøy Sunde og Erik Bauge skøyt 100 meter, mens Kristin Dyrendahl og Tore Veie skøyt 200 meter. Bakøy Sunde greide 99, mens Bauge fikk full pott med 100. Dyrendahl skøyt 98, mens Veie avsluttet med 97. Med en total poengsum på 394, mener Tore Veie at prestasjonen var strålende også her.

- Rekruttene skøyt mesterlig. Å bli nummer elleve av 48 lag er en veldig god plassering. Jeg tror ikke vi har vært så gode før. Nå må vi bare holde børsa varm og fortsette i samme sporet til neste år, sier Veie.

NM-gull

NM i skogsløp ble også arrangert under Landsskytterstevnet. I klassen for veteraner 65 år, markerte Morten Saur fra Vanvik seg ved å ta en reprise av de to siste årene og dro hjem med seieren.

- Skytingen var god til tross for at jeg har skutt knapt 150 skudd i år før LS. Men jeg konsentrerte meg bra og har vel kommet så langt at prestasjonen ikke er så viktig lenger. Da blir man ikke like stressa, som man ble tidligere, sier Saur.

Nettopp løpingen er det som skiller han fra resten, ifølge Saur. Han går mye på skøyter og har godt treningsgrunnlag, I tillegg til at han er raskere enn de andre, er han også flink til å forberede seg grundig.

- Før løpet går jeg gjennom løypa både tre og fire ganger, så jeg var nok bedre forberedt enn resten, forteller han.

Saur ble norgesmester med 29/10 og en tilleggstid på 00:00:30. Løpstiden var 00:11:51. Dette gir en totaltid på 00:12:21.

Fosningenes resultater for lag, torsdag 9. og fredag 10. august:

Lagskyting, senior, sammenlagt:

11. Rissa:

Magnus Bakøy Sunde, 99

Erik Bauge, 100

Kristin Dyrendahl, 98

Tore Veie, 97

Totalt: 394

Samlagskyting, rekrutt/ungdom, sammenlagt:

30. Fosen:

Erik Bauge, 100

Magnus Bakøy Sunde, 100

Sigurd Sve, 92

Marita Mære Hårstad, 98

Totalt: 390

Samlagskyting, senior, sammenlagt:

2. Fosen:

Espen By Dyrendahl, 98

Tore Byberg, 97

Kristin Dyrendahl, 99

Tore Veie, 97

Totalt: 391

Samlagskyting, veteran, sammenlagt:

27. Fosen:

Einar Alstad, 100

Tore Reksterberg, 100

Roar Alseth, 97

Geir Olav Halvorsen, 95

Totalt: 392