Med mål om å ha en ferdig flerbrukshall innen august 2012, har grunnarbeidet til Vanvikans nye storstue nå blitt påbegynt.

Endelig i gang

På den gamle grusbanen ved skolen i Vanvikan, er byggearbeidet med Vanvikhallen nå i gang.

- Vi har endelig kommet i gang med byggeprosessen. Selve ideen om å få til en hall her i Vanvikan ble påbegynt allerede i 2007, så for oss som har sittet i prosjektgruppa har det vært en lang prosess frem mot byggestarten nå i høst, forteller prosjektleder Håvard Fjeldvær.

Hallen som blant annet får både fotballbane, flerbrukshall, klatrevegg og spinning, skal være et tilbud til regionen, ikke bare innbyggerne i Vanvikan.

- Hallen skal dekke flere behov og være tilgjengelig for hele regionen. Med klatrevegg og spinning håper vi også å nå ut til de som ikke er med i de typiske lagidrettene. Den blir liggende kort vei fra byen, og samtidig nærme store deler av Fosen. Vi håper blant annet at dette kan gi ekstra treningsmuligheter for de fotballagene fra Fosen, som tidligere sett seg nødt til å leie halltid i byen, sier Fjeldvær.

Samarbeid

At det koster noen kroner å drifte en slik hall er vel ingen hemmelighet, men i samarbeid med kommunen har Fjeldvær god tro på at idrettslaget skal kunne få det til å gå rundt.

- Vi har budsjettert med et driftsbudsjett på omtrent 800 000 kroner, og det er idrettslaget som skal eie og drifte hallen. Kommunen på sin side vil leie hallen på dagtid, slik at skoleelevene i Vanvikan kommer til å få en skikkelig flott gymsal, og vi får utnyttet hallen mest mulig, sier Fjeldvær.

Selv om kommunen er en stor bidragsyter, har prosjektet fått inn flere store aktører som har bidratt med økonomisk støtte.

- I tilegg til Leksvik kommune, har vi fått inn NTE, Sparebank 1 SMN og Lyng Gruppen som bidragsytere fra det private næringsliv, forteller Fjeldvær.

Entreprenører

Med et så stort byggeprosjekt som det hallen er, kommer utbyggingen også lokale entreprenører til gode.

- Med Petter Bakøy A/S som totalentreprenør for bygget, og mange lokale håndverkere involvert, går mye av investeringene tilbake til regionen, forteller Fjeldvær.

For å få ned kostnadene ved driften av hallen, har prosjektgruppa planer om å få inn hjelp fra NTNU og Sintef.

- I en slik hall, er oppvarming og strømutgifter omtrent halvparten av driftsbudsjettet. Vi har planer om å få inn hjelp fra forskningsmiljøet i Trondheim, slik at vi gjennom ulike tiltak kan få ned disse utgiftene. Når det er snakk om så store summer, er det mye å hente hvis man kutter utgiftene med noen prosent, sier Fjeldvær.

Byggeprosessen

Med grunnarbeidet i gang, er neste mål en tett hall, og går alt etter planen skal hallen være ferdig til skolestart 2012.

- Vi satser på å få hallen tett til i januar, og så skal den være klar til bruk i midten av august 2012. For de som er interessert i å følge byggeprosessen, vil det bli montert opp et webkamera som leverer bilder til Vanvik IL sine nettsider. Der vil man få bilder fra prosessen, samt kunne kjøpe eierandeler i hallen for de som ønsker å støtte prosjektet, avslutter Fjeldvær.