Mandag formiddag fikk ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) i Ørland overlevert lister med 729 underskrifter av personer som protesterer mot kommunens planer om å demme opp og legge til rette for industri i havna på Uthaug.

-Jeg liker engasjement. Dere som bor på Uthaug skal være stolte av at dere engasjere dere, kvitterte ordføreren med til de rundt 30 som hadde tatt turen til rådhuset på Brekstad.

-Kanskje vi blir enige til slutt, mente Signhild Storlien Lund, som har stått i bresjen for interessegruppa for bevaring av Uthaug havn.

-Det skal vi nok, svarte ordføreren.

-Da er det du som må forandre mening, kvitterte Storlien Lund.Kan bli tatt opp først i møtet

Hele seansen gikk i en gemyttelig tone. Representantene for interessegruppa fikk formidlet sitt budskap, og leverte samtidig en samlet innsigelse mot planen slik den foreligger i dag. Ordfører Grøntvedt poengterte at han er inhabil i saken, men lovte å formidle materialet til de som skal behandle saken. Samtidig ønsket han alle interesserte velkommen tilbake torsdag denne uka, da planutvalget skal ta opp saken på nytt. Dette skjer etter at planutvalgets vedtak 27. juni, der man vedtok å anbefale et forslag levert av bedriften Grøntvedt Pelagic, er kjent ugyldig på grunn av ordførerens inhabilitet.

-Om mange kommer, så skal vi sørge for at saken om Uthaug havn blir tatt opp først i møtet, sa ordføreren.Se mer FF-TV her.