Da Myrvold for en måned siden besøkte USA møtte han ordførerkollega  Jerry Weiers i Glendale i Arizona. Byen er en av flere som ligger ved Luke Air Force Base, der mange ørlendinger nå er i gang med opplæring i bruken av kampflyet F-35.

Glendale som inviterer

Etter hjemkomsten til Norge har City of Glendale nå sendt en offisiell forespørsel til Ørland kommune med spørsmål om det kan være aktuelt for Ørland å bli vennskapsby med Glendale.

Ordfører Myrvold er positiv til forespørselen, som imidlertid må gjennom en politisk og administrativ prosess før den kan bli en realitet.

Flybase-naboer

Selv om Ørland og Glendale på mange måter er svært ulike, så mener Myrvold man har mye til felles ved at begge er naboer til en base for kampfly. Han legger til at Ørland og Glendale helt sikkert har mye å snakke sammen om, og mener Ørland kan lære mye av måten Glendale har utnyttet naboskapet til Luke Air Force Base til beste for byen og innbyggerne.

Større enn Trondheim

Mens Ørland ligger like over 5000 innbyggere, så har Glendale rundt 240.000 innbyggere. Glendale ligger 350 meter over havet, og har et areal på 144,5 kvadratkilometer. Byen ligger for øvrig med om lag samme avstand til millionbyen Phoenix som det er mellom Brekstad og Botngård.