Organisten med mellomfag i sosiologi og samfunnskunnskap og matematikk, har vært i politikken og engasjert seg aktivt i samfunnsdebatten.

Engasjert

Blant de sakene Gjelvold har engasjert seg i er for jordvern og mot kommunesammenslåing. Han har tatt til motmæle mot det han har oppfattet som overdreven kommunal pengebruk, og tatt til orde for mer forsiktig forbruk. Som organist har han tatt til orde for bruk av tradisjonelle pipeorgel framfor elektroniske erstatninger. I 1997 begynte han å bygge opp en pipeorgelbank på Austrått for å ta vare på gamle orgelpiper.

Musikken

Organisten brenner både store og små saker. Gjelvold er en av de få som i nyere tid har tatt seg bryet med ta ut og rauke opp god gammeldags torv for å fyre i ovnen med. Derimot har han vært en innovatør på bilsida. Han var blant de aller første fosninger som kjøpte elbil.

Den musikalske opphaugsingen har også vært dirigent for mannskoret og han har skrevet musikk. Jobben som organist har han hatt sia 1980. Nå har han bestemt seg for å overlate posten sin til en annen og trå over i pensjonistenes rekker.

– Da sogneprest Sveaas satte meg inn sa han; Slit deg ut langsomt. Vi har bruk for deg. Det har jeg gjort, og det er derfor jeg har holdt så lenge, sier Gjelvold.