- Du startet som styremedlem i 1974, og tre år senere ble du sekretær, et verv du satt i fram til 2014. Hele 40 år! Det er ikke mange som kan slå den, sa formann i vannverket, Jens Fætten da Husby ble takket av. Han påpekte at han de siste 12 årene som formann har hatt uvurderlig hjelp fra Husby i mange situasjoner.

- Vi har hatt mange gode treff med diskusjoner om stort og smått i driften av vannverket.

Sentrale egenskaper

Fætten dro fram Per Husby sine mest sentrale egenskaper.

- Du har alltid tenkt det beste for laget og andelseierne, i ett og alt. Å holde orden på økonomien har vært spesielt viktig for deg alle disse årene. Du er faglig sterk på et bredt spekter, og tar ikke andres faglige meninger som det rette bestandig. Når du først har bestemt deg er det oftest veldig vanskelig å få deg til å skifte mening. Det har jo til tider skapt noen utfordringer. Når du nå velger å gå over i pensjonistenes rekker gir du fra deg et solid vannverk, godt rustet til å møte framtidige utfordringer, avsluttet Jens Fætten.

Engasjert i flere ting

- 43 år, det er ganske lenge?

- Ja, det har nå bare blitt sånn. Vannverket har hatt dyktige folk hele veien og vi har et moderne og godt vannverk i dag, sier Per Husby.

- Hvordan blir det og ikke ha en finger med i spillet lenger da, når du har vært med så lenge?

- Det skal nok gå bra. Jeg er engasjert i Heimbygdslaget i Stjørna som redaktør så jeg skal fortsette med det. I tillegg holder vi på å skape et sildemuseum i Råkvåg, avslutter Per Husby.