Tiårets største arkeologiske utgraving i Trøndelag startet på Ørland hovedflystasjon i slutten av juni. Blant funnene er et gårdstun, som arkeologene mener stammer fra Jesu tid.

I tillegg har arkeologene blant annet funnet opp mot 2500 år gamle dyretenner og utbrente beinfragmenter, opptil 1600 år gamle keramikkgjenstander og det som skal være en 2000 år gammel perle.

Nå har NTNU Vitenskapsmuseet bestemt seg for å holde et foredrag og vise fram noen av funnene. Det finner sted på Ørland kultursenter førstkommende onsdag.

– Kunnskapen om Ørlandets forhistorie skal ut til ørlendingene. Fordi utgravningene er på militært område kan vi ikke invitere folk inn for å se på utgravningene. Derfor må vi i stedet komme ut og vise det vi har av bilder og kart. Og ikke minst: Vi kan ta med gjenstandene vi har funnet ut og vise dem fram, sier prosjektleder Ingrid Ystgaard, i en uttalelse.

Les mer om utgravingene på Ørlandet:Dette karet kan ha blitt brukt til mjød-drikking for 1600 år siden Har funnet gårdstun fra Jesu tid- Den viser at også de var glade i å pynte segTiårets største arkeologiske utgraving i TrøndelagFant dyretenner og utbrente beinfragmenterHar trolig funnet gård fra vikingtidenSpennende funn fra vikingtida gjort ved kirka