I lengre tid har Storm Stjern Ledang (9) fra Ottersbo i Ørland ønsket seg en speiderklubb å være med i.

- Pappa har fortalt at han gikk på speiderklubb da han var liten, og jeg syntes det hørtes veldig spennende ut, forteller Storm.

Bygge gapahuk

Storm gikk tidligere på pil- og bueskyting, men savner et tilbud som lar han dyrke interessen for å være ute i naturen, bygge og lære.

- I en speiderklubb kan man være ute og oppleve naturen. Jeg liker å bygge ting og være ute, bare ikke når det regner, forteller han.

Han ser for seg at klubben kan være for både gutter og jenter i alle aldre. Aktiviteter kan være alt fra turer til bygging av gapahuker og spikking.

Viktig kunnskap

- Vi kan også prøve bare å spise maten vi finner ute i naturen. Da ville jeg nok plukket bær, det er den enkleste måten, sier han.

Storm synes det er viktig at barn lærer om hvordan man kan overleve ute i det fri.

- Det kan lønne seg en dag, slår han fast.

Ifølge Storm har flere av vennene hans sagt de også kunne tenkt seg å bli medlemmer av en speiderklubb. Men de trenger noen voksne til å være med.

«Veldig kult»

- Derfor har jeg skrevet dette brevet, sier Storm.

«Jeg ønsker at det blir en speiderklubb på Ørlandet. Jeg ønsker det på grunn av at man kan lære å overleve i naturen og gjøre litt forskjellige ting som å spikke, lage gapahuk og få forskjellige speidermerker, og det er veldig kult synes jeg. Hilsen Storm, 9 år», skriver han.