Politiet meldte om hendelsen like før klokken 22.00. Ingen personer skal være tatt av raset.

- Det er et større ras som har gått over en kommunal vei, opplyser operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt.

Geolog på vei

Den kommunale veien er stengt. Teknisk etat i Rissa har vært på stedet for å undersøke forholdene. Det er satt opp veisperring.

- Det er et ganske stort ras. Cirka 30 meter bredt og 80 meter langt. Det raste når vi var der også, sier enhetsleder for kommunalteknikk i Rissa kommune Ivar Asbjørn Fallmyr.

Raset søndag kveld. Foto: Knut Inge Blix Furuseth

Usikkert

Raset fører til at noen få beboere er uten vei.

Det er fire boliger innom der raset gikk. Tre av dem er bebodd. Boligen, som ikke er bebodd, ligger bare 15-20 meter unna raset.

Han forteller at det er leire og andre masser som har rast ut.

- Det kommer geotekniker til stedet i morgen. Jeg er nesten hundre prosent sikker på at vi må borre. Spørsmålet er hvordan lagene under er nå. Nå ligger det mye tung rasmasse oppå. Det kan være ustabilt, men det vet vi ikke ennå. Det er litt usikre grunnforhold der. Det skal være en del blautleire, sier Fallmyr.

Rissaraset

Det er ikke på tale å rydde og åpne veien før grunnforholdene er vurdert av geotekniker.

Fallmyr jobbet selv med det store Rissaraset i 1978. Selv om dette er et mye mindre ras, så påpeker enhetslederen at de tar det på alvor.

Raset har skjedd i området der det røde krysset er plassert i Føldalen. Foto: kart.finn.