Indre Fosen kulturskole setter opp en moderne forestilling av Jungelboken og søker elever fra 8.klasse og oppover til audition 19.oktober.

Muterte versjoner

Prosjektet blir det første store fellesprosjektet med gamle Rissa og Leksvik kulturskole, og møtes på halvveien i Vanvikan samfunnshus. Den opprinnelige jungelen er blitt omsatt til asfaltjungel, og dyrene muterte versjoner av kjente figurer og typer, forteller teaterinstruktør Hanne Gullvik.

- Det er jo basert på Rudyard Kiplings Jungelboken, men jeg leste det som var litt gammelt og det er på en måte skrevet til datidens samtid, dette er en moderne utgave som traff meg mye bedre, med sammenligninger til dagens samfunn slik vi lever i dag, forteller hun.

Det er et sprekt manus med alvorlige undertoner, som også er gøy og «livåt», forklarer hun.

- Assosiasjoner til det som skjer i verden i dag

Til auditionen 19.oktober søkes nå elever fra ungdomsskolen, og de skal ikke være dyr slik det er ment i den tradisjonelle fortellingen.

- De skal være uteliggere, tiggere, vestkant/overklassetyper og skinheads. Ulike yrker kommer inn, advokater og journalister pluss kjente figurer fra Kill Bill-filmene. Når jeg leser manuset får jeg assosiasjoner til det som skjer i verden i dag, med flyktningstrømmen og stengte grenser, forteller Gullvik.

Hun innrømmer at hun fikk et kick første gang hun leste manuset, og tror det vil bli gøy å sette opp stykket, som skal skapes og skreddersys underveis. Sangene til stykket er kun kjente, moderne sanger som Man in the mirror og Eye of the tiger, med noe Backstreet Boys.

Sang og tekst

- Jeg er litt usikker på hvor mange roller jeg vil ta inn, men vi får se hva som fungerer og ikke. Det blir spennende. Til auditionen er oppgaven både sang og tekst, de skal velge seg ut en av sangene og lære noen replikker fra teksten som de kan velge om de vil tolke på en måte som er sint, glad eller arrogant. På den måten får vi se hva de har å by på, forteller instruktør Gullvik.

Stykket har også vært satt opp av Det norske teater i Oslo, og Gullvik håper nå at ungdom fra både Rissa og Leksvik kommuner vil være med på oppsettingen som skal gå i den nye Indre Fosen kommune etter hvert.

- Det er fint at det kan være et ungdomsskuespill, og jeg håper at det kan samle ungdom fra både Rissa og Leksvik. Så langt er det ungdom fra begge kommunene påmeldt, men det er plass til flere, sier hun.