Fra 750 kvadratmeter banklokale i Kremmergården vil banken fra høsten av bli å finne i nabobygget, Kuben kjøpesenter, i et lokale på 200 kvadratmeter. I den delen av senteret som tidligere var dagligvare.

Endrede behov

- Vi ønsker å komme nærmere kundene. Det er blitt uhensiktsmessig her vi er nå, sier banksjef for SMN Fosen, Linda Iversen.

Behovet for å oppsøke banken har endret seg mye de siste årene.

- Det er få som kommer hit for å betale regningene sine lenger. Nå kommer de fleste kundene for å få råd om forsikring og sparing, sier banksjefen.

Mindre lokale

I Kremmergården har banken tilhold i to etasjer.

Banken flytter noen meter lenger ned i sentrum, inn i nabobygget. Foto: Sigrun Overland

- Vi har jo 300 kvadratmeter med bankhvelv i kjelleretasjen som vi ikke har bruk for lenger. Ingen bruker heller bankbokser nå til dags, bilder lagres digitalt, ikke som negativer i bankbokser. Mange har også egne safer hjemme. Teknologien endres, kundens behov for oss er annerledes, sier hun.

Minibank og innskuddsbank skal flyttes til kortenden av kjøpesenteret men banken vil ha samme inngang som kjøpesenteret.

Samme åpningstid

- Vi blir som en egen enhet i senteret, men med samme inngang, sier Iversen.

I dag er banken åpen tre dager i uka. Eller rettere sagt, kassen er betjent tre dager i uka. De ansatte i banken er tilgjengelige etter avtale hver dag.

- Åpningstidene blir som de er i dag, og vi blir samme antall ansatte, opplyser Linda Iversen.