- Vi satser slik vi har gjort de siste fire-fem årene, sier Erlend Simonsen og mener en 5. eller 6. plass bør være innen rekkevidde.

Motbakker

Årets utgave starter i Trondheim 27. juni og ender i Östersund fire dager senere. Det betyr mer motbakker, spesielt på andre etappedag opp gjennom Verdalen mot svenskegrensa.

- Det er den tyngste veien. Totaltida pleier å bli én time lengre når løpet går den veien, forteller Simonsen.

Konkurransetrening

Fjellørnen stiller med toppet lag, men fikk seg en nedtur da Thomas Fremo brakk et bein i tåa.

- Det var veldig dumt, men Ørjan Kjeldsli er med. De to er cirka jevngode og er de beste vi har. Ørjan bruker loppet som konkurransetrening. Han satser jo ordentlig mot NM i august. Jeg synes det er kjempeartig at han, til tross for det nivået han holder, løper for et lokalt lag, sier Simonsen.

Fjellørnen stiller med to lag i år, og det er naturlig nok førstelaget som er toppet.

- Vi har fellestreninger fra Rissa. Så gjennomfører vi også noen testløp utenom det for å se at løperne til førstelaget holder nivået bra, forteller Simonsen.

Erstatningen

Han opplyser at friidrettsutøveren Alexander Kirkeberg fra Malm er med som en slags erstatning for skadde Fremo.

- Kirkeberg er en treningskamerat av Ørjan Kjeldsli. Han er en av de beste fra Midt-Norge. Han blir med og løper noen dager og det erstatter tapet av Fremo litt, påpeker Simonsen.

Han mener Fjellørnen totalt sett er litt svekket, men ikke mye.

Åfjordinger i troppen

Også flere andre svært habile løpere er å finne i Fjellørnens tropp. Theresa Lyng-Jørgensen, som overrasket stort i årets Botn rundt, skal ifølge Simonsen bidra. Det samme skal blant andre Sindre Grønflaten, Vegard Vårheim, Sondre Vårheim, Øyvind Aaslund og Håkon Simonsen.

- Vi har også med Trond Forfot og Bjørnar Melum fra Åfjord. Dette blir mer som et samlalag for Fosen, men siden det er flest løpere fra Fjellørnen så deltar vi med det navnet, forklarer Simonsen.

- Kan dere vinne hele greia?

- Nei. Det har vi ingen mulighet til. Strindheim har for eksempel bare toppløpere over hele linja. Men vi kan klare å hevde oss mot Rindal og Namdal. Dette er ikke OL eller VM, men det er artig å satse. Løperne er ivrige. Vi har tradisjon for å kjøre oss opp mot loppet, påpeker Simonsen.

Les mer:

Adrian (11) gledet seg skikkelig til å komme i mål