Krimteknikerne på Fines kirkegård konkluderer med at Lyder Hassel ikke ligger i graven til Berret Anna Lervik. Teorien var at agenten ble lagt i denne graven, etter at han forsvant under et fallskjermhopp over Verrafjella i 1943. Alt av utstyr Lyder hadde med seg ble funnet, men ikke Lyder. Ryktene gikk senere om at soldaten ble tatt med ned fra fjellet og gravlagt i en annen grav. I dag ble det som kjent gjennomført gravåpning på kirkegården. Politiførstebetjent Torkild Beistad sier til Fosna-Folket at Lyder Hassel ikke ble funnet.

- Det er overveiende sannsynlig at vedkommende i graven er Berret Anna Lervik. Vi har lett både i, under og rundt kisten. Vi fant ingen spor etter flere levninger. Vi skal likevel sende DNA-prøver av levningene vi fant, for å være 100 prosent sikre på at det ikke er Lyder Hassel, sier Torkild Beistad.

Interessen for gravåpninga var stor, med et tallrikt pressekorps på plass. Det var også mye politi på stedet, blant annet flere politistudenter som deltok i undervisningsøyemed. Beistad er fornøyd med gjennomføringa av prosjektet.

- Alt ble gjort med verdighet og profesjonalitet. Jeg tror alle parter er tilfredse med gjennomføringa. I tillegg har mange fått noen etterlengtede svar. Det virker som saken nå endelig kan lukkes, avslutter Torkild Beistad ved Verran lensmannskontor.