– Det er ikke noe nytt i saken, vi holder på å samle inn data, sier operativ leder Hallgeir Stjern i politiet.

Stjal gullringer og diamanter

Natt til tirsdag skal en eller flere innbruddstyver ha tatt seg inn i Å butikksenter i Åfjord. Tyven(e) skal ha tatt seg inn gjennom taket, og stjålet med seg gullringer og diamanter fra Skogstad optikk, ur & Gull.

– Vi kan bekrefte at det har vært et innbrudd i butikken vår i Åfjord. Foreløpig slipper vi ikke inn siden krimteknikerne fra politiet jobber med å sikre spor. Jeg vet ikke hvor store verdier som er borttatt, men fra utsiden ser jeg at gullringer, diamanter og solbriller er stjålet, fortalte medeier og faglig ansvarlig i butikken, Bjørn Håvard Skogstad, til Fosna-Folket tirsdag ettermiddag.

Har mottatt tips

Ifølge politiet er det flere elementer som tyder på at tyven(e) befant seg inne på et toalett på senteret, og derfra slo i hull i taket og klatret bortover til gullsmeden. Tyven(e) skal deretter ha låst seg ut av kjøpesenteret.

Politiet gikk tirsdag ut og ba publikum om tips om alt av mistenkelige bevegelser i sentrum av Åfjord natt til tirsdag og tirsdag morgen. Operativ leder bekrefter onsdag morgen at de har mottatt tips i saken.

– Vi har ikke fått inn mange, men vi har fått inn noen tips fra publikum, sier Stjern.

Tidlig fase

Politiet har samlet inn overvåkingsbilder fra stedet, men ønsker foreløpig ikke å gå ut offentlig med bildene. På bildene er det blant annet fanget opp en mørk bil, muligens en stasjonsvogn, som kjørte sørover fra Åfjord mellom klokka 02.15 og 02.20 natt til tirsdag.

– Er det snakk om en eller flere innbruddstyver?

– Det er for tidlig å si noe om, svarer Stjern og peker på at de fortsatt er tidlig i etterforskningsfasen.