- Dette skal være en trygg restaurant. Det er viktigst for meg. Maten skal være ren, god og billig, påpeker han.

Tok over lokalene

Nomat åpnet restauranten på Rissasenteret i desember i fjor. Det skjedde etter at den forrige restauranten i de samme lokalene, Venezia Rissa AS, ble stengt av politiet den 13. oktober.

Nomat, som på det tidspunktet bodde i Ålesund, stiftet sitt eget selskap Rissa restaurant AS den 3. oktober. Han forteller at det var driveren av Venezia Rissa AS som sa til ham at det snart kunne bli ledige lokaler i Rissa. Nomat anslår at han kjøpte utstyr og inventar fra den tidligere driveren for rundt 30 000 kroner.

I tillegg ble det tegnet leiekontrakt med Rissasenteret eiendom AS.

- Ingen konkurranse

Fosna-Folket skrev tirsdag om konkursen til den forrige restaurantdriveren Venezia Rissa AS.

Nomat ønsker ikke å uttale seg om driften som har vært i lokalene tidligere. Han forteller imidlertid om en noe tøff start etter at han åpnet Bella Rissa i desember i fjor. Nomat opplyser blant annet at det tok litt tid å få skjenke- og serveringsbevilling.

- Når jeg først fikk det, tror jeg kommunen gjorde et godt valg. Jeg håper å skape litt liv i bygda. Det kan være ganske dødt her, sier han.

Nomat forteller også at han anså konkurransesituasjonen i Rissa sentrum som gunstig da han tok over driften.

- Det var kun en thaimatrestaurant rett over gata her, men ellers ingen konkurranse slik jeg så det. Det er en på Stadsbygda, men det er et stykke å kjøre. Jeg tenkte at dette kunne være bra, forteller han.

Vil bygge tillit

Etter en noe treg start, forteller Nomat at det går bedre med driften.

- Om det ikke hadde vært for sesongen her, hadde jeg kanskje måttet kaste inn håndkleet allerede.

- Du er ikke i nærheten av konkurs nå?

- Nei. Jeg betaler regningene, men det er ikke alltid jeg tar ut lønn til meg selv, sier han.

Nomat forteller om lange arbeidsdager og mye slit. Han sier han ønsker å skape en trygg møteplass for ungdom og et flott spisested for barnefamilier.

- Jeg skal bygge opp tillit og servere god mat. Jeg ønsker å legge omtenksomhet både i servicen og maten.

Hotell og biovitenskap

Kurdiske Nomat forteller om en allsidig bakgrunn. Han kom til Norge i 1992, og siden har han bodd flere steder, blant annet på Sunndalsøra, Tønsberg og Ålesund.

- Jeg har vært servitør på restaurant i Tønsberg, studerte bioteknologi i Tromsø og har jobbet på hotell i Ålesund, nevner Nomat.

Nå bor han litt både i Rissa og Ålesund.

- Jeg pendler litt frem og tilbake. Jeg har en kiosk i Ålesund, forteller restaurantdriveren.

Nomat beskriver det som en liten sjanse å satse på restaurant i Rissa.

- Hvor lenge kommer du til å drive restauranten i Rissa?

- Så lenge kundene kommer. Jeg er ganske sta, men det må jo være salg. Jeg føler meg mer og mer velkommen her. Folk må ha tillit til deg, understreker han.