- Vi holder på med dataanalyse og har fortsatt igjen avhør i saken. Det er sommerferie og det tar litt tid for oss og våre samarbeidspartnere i forbindelse med ferieavviklingen, sier etterforskningsleder Roy Inge Aas i Fosen lensmannsdistrikt

Natt til 26. juni ble hvitt gull, diamantringer og solbriller til en verdi av cirka 300 000 kroner stjålet fra Skogstad optikk, ur & gull inne på Å butikksenter i Åfjord, ifølge politiet.

Saken etterforskes fortsatt.

- Mange tråder

Etterforskningslederen sier politiet følger mange tråder.

- Vi samler informasjon i flere retninger. Vi har konkrete spor, men ingen er direkte mistenkt i saken på dette tidspunktet, sier Aas.

Teori

Politiets teori er at tyven(e) har oppholdt seg inne på et toalett inne på kjøpesenteret og ventet til det stengte. Politiet mener tyvene har slått hull på taket, enten med bare nevene eller med et redskap.

Deretter kan tyven(e) ha klatret gjennom hullet og oppå taket, som er et slags mellomtak inne i selve senteret. Tyven(e) kan der ifra ha klart å ta seg bortover til Skogstad optikk, ur & gull hvor de har gjennomført et grovt tyveri og fått med seg store verdier før de har låst seg ut av kjøpesenteret.