Kameratene Vegard Rødsjø, Mathias Sandø og Johannes Rolitrø var blant dem som koste seg på Leksvikmartnan lørdag.

300 kroner

- Martnan er bra, sier guttene.

- Det er bra at det er inni Leksvika. Og det er artig å møte mange venner. Det er mye som skjer på scenen. Mesternes Mester var artig å se på, og det var artig at Leksvik vant konkurransen, sier Mathias.

Å gå på martna uten penger er kjedelig, men guttene var godt forspent med kroner.

- Jeg har med meg 300 kroner, og det skal jeg bruke opp, slår Vegard fast.

- Jeg har også med meg 300 kroner, men jeg skal spare noe til i morgen også, forteller Johannes mens han forsyner seg av godteriet han har kjøpt.

Politikk og jordbær

Det er Leksvik IL som står som arrangør av Leksvikmartnan, og arrangementet er idrettslagets viktigste inntektskilde.

Om lag 40 utstillere var på plass, og martnaspublikummet kunne la seg friste av alt fra spekepølser og politisk budskap fra Høyre og Arbeiderpartiet til jordbær fra Frosta og naturbilder fra Leksvik.

Ruth Sandvik fra «Sand søm og design» fra Klæbu var en av utstillerne. Hun stilte hjemmelagede produkter.

- Det er første gang jeg er på Leksvikmartnan. Jeg foretrekker små martnaer. Det er mye koseligere det. Det er mye som skjer her, og jeg synes salget er bra, sier klæbyggen.

Mesternes mester

Lørdag ble Mesternes Mester kåret. Bare to lag stilte opp, og det var Leksvik IL og Vanvik IL. Det ble hjemmeseier i konkurransen som bestod av tre øvelser. Det var ballvipping, løping med sammenstripsede bein og holding av vannbøtter.

- Dette var kjempeartig. Det var vel fortjent at Leksvik vant, sa Theresa Lyng Jørgensen som deltok på Vanvik Ils lag.

Sang og musikk

Publikum fikk også høre barnehageungene i Steinveien barnehage synge «Lille Petter edderkopp» og andre barnesanger fra scenen

«Russisk Rulett», som er et band bestående av ungdommer fra Indre Fosen med Isak Kimo som vokalist, imponerte publikum. Bandets egenkomponerte låt «Cola og to pakker is»  har potensial i seg til å bli en sommerhit.

Lørdagen ble avsluttet med fest før det var klart for en ny martnasdag søndag. Årets martna var den 29. i rekken.