Ei brukt kinomaskin er på vei opp fra Larvik til Vanvikan. Nå er det like før kinosalen i samfunnshuset er i bruk igjen, etter flere år uten kino i Vanvikan.

Blir digitalt

Det er en gjeng entusiaster som starter opp Vanvikan Kino AS. Vi tar turen opp i det aller helligste i samfunnshuset. Her står to gigantiske kinomaskiner. Veggene er dekorert med kinoplakater fra en god del år tilbake. De store kinomaskinene skal nå byttes ut med digitalt utstyr.

- Vi planlegger fem forestillinger i uka. Tre hver søndag og annenhver tirsdag og torsdag, forteller Rigmor Halsli som er en av dem som setter i gang prosjektet.

- Dere satser stort, så mange forestillinger hver uke?

- Ja, hvorfor ikke. Det er jo så mange filmer å se.

Premiere samtidig med byen

- Dette blir topp, sier Halsli som lover at det som skal vises på Vanvikan kino er det samme som i byen. På sammen tid.

- Vi satser på premiere samme dag som Trondheim ja.

- Går folk på kino da?

- Ja, folk går på kino. Nå blir det topp utstyr, og skikkelig lyd i samfunnshuset. Vi har 170 gode stoler, sier Halsli, som lover at det også blir kiosk. Med popkornmaskin.

- Enklere

Hun mener at med en kino i Vanvikan blir det også enklere og ikke minst rimeligere for hele familier å gå på kino sammen, så lenge de slipper å dra over fjorden. Billettprisen i Vanvikan vil være omlag den samme som på kinoene i Trondheim.

Oppstart av kinoen er like rundt hjørnet.

- Maskinen skal monteres og kalibreres, og så setter vi i gang. Så raskt som mulig, avslutter Rigmor Halsli.

Styret

Styret i Vanvikan kino AS består av Dag Jøran Ness som er styreleder, Torbjørn Bjørnsvik, Stig Bjørnsvik, Bjørn Andresen, Kurt Myrabakk, Trond Damhaug og Rigmor Halsli (Vanvikan i Sentrum).