Navn: Bjarne Ottar Hosen

Bosted: Stokkøya

Alder: 82

Sivilstand: Gift

Yrke: Pensjonist

– Hva opptar deg mest for tida?

– Det er det vanlige det, kan du si. Jeg følger med i hva som skjer rundt meg, hvordan folk har og hva som skjer i verden.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det var naturlig, for begge foreldrene kommer herfra. Jeg begynte som fisker, så ble jeg sjømann, og deretter pensjonist. Det er den korte versjonen.

Da jeg sluttet som sjømann søkte jeg en jobb som ble utlyst i forbindelse med bygging av Stokkøybrua.

Da brua sto nesten ferdig, var det en glipp på omtrent én meter. Jeg tenkte at jeg skulle bli den første til å gå over brua, så jeg hoppet over.

Jeg har vært utenriks og fått sett meg rundt. Da jeg var til sjøs fikk jeg med meg både Nordishavet og Island. 23 land har jeg vært i. Da fikk jeg se meg om i andre land, fikk jeg noe å sammenligne med. Jeg vil si at vi har det bra her i Norge.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg var med på fotballaget da jeg vokste opp. Da jeg var 15 år møtte jeg opp for  å se kampen. Målmannen manglet, så jeg stos i mål, og vi vant kampen. Ellers var jeg med i Forsvarscupen da jeg var i militæret på Hysnes. Da vant vi mot Steinkjer. Det var kjekt å være på Hysnes, for det var kort veg heim. Det var bare å hive seg på bussen og reise heim i helgene.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Vanskelig å si da, det er mange som kunne ha fortjent det.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Vanskelig å svare på det også, men jeg har lest en del om Churchill. Han er jeg litt imponert over.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Vi har det så bra at det er ikke lett å si. Sommers tid er det bra. Har hatt mange gode sommerdager ute i Hosen opp gjennom åra. I dag sitter en mest og gliser med kikkerten på avstand.

– Har du noen sinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

– Nei, det har jeg ikke, for jeg har aldri satt meg noen.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Den kikker jeg mye på. Både på TV og radioen. Den på radien er bedre enn den på TV-en. Værmeldinga betyr ikke så mye nå lenger, etter at jeg ble pensjonist. Likevel må jeg ha den med meg. Det er blitt en vane.

– Når gikk du sist på ski?

– Det er så lenge sia at jeg veit ikke. Det jeg kommer i hu var at jeg var på ei hytte oppi Stjern. Det må vel være 40 eller 50 år sia.

– Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

- Nei, det mener jeg ikke, nei. Jeg trur ikke vi har behov for noen i det hele tatt.