Ørland var også av avdelingene som stilte med veiledere under årets samling, som i realiteten var et kurs i å overleve i vinterfjellet.

LES OGSÅ:* – Vi koser oss veldig og har et godt samhold -Fosna-Folket* Spisser ungdomstjenesten i Trøndelag -Fosna-Folket

Øvingsleder Arnstein Stenbro og nestkommanderende øving Hallvard Harang har sendt oss denne rapporten etter årets samling:Fredag: Oppmøte, registrering, lagsinndeling og pakking/klargjøring. God stemning og positive ungdommer fra Stjørdal, Trondheim, Namsos/Fosnes, Steinkjer og Ørland. Dyktige veiledere fra ulike grener i Forsvaret. klargjør utstyr sammen med lagene, samt kommer med nyttige tips&triks ifm PBU osv ved ferdsel i vinterfjellet.

Hele gjengen med HV-ungdommer fra de ulke gruppene som er spredt over hele fylket Foto: Hallvard Harang

Lørdag: Transport til Haltdalen. Lagsvis forflytning med ski/pulk. Fine forhold med godt vær og føre skaper en fin ramme. Første kveld i felt med fokus på sosialt og leksjonsmessig etablering.

Søndag:Forflytning videre oppover mot snaufjellet. Under kyndig veiledning utføres det graving av ulike bivuakker; snøhule, kantgrop, snøkuppel og jervenduk HVU skal ligge i snøhule og kantgrop denne natten. Dette er det ikke mange som har prøvd tidligere. Mye jobb med graving, men trivselen er høy, tross litt rufsete vær med fuktig nedbør.

Mandag:Skredtjeneste med fokus på søk og redning. Videre forflytning ned i skogen. Bygging av gapahuk tilpasset hele troppen. Filmvisning på storskjerm i gapahuken og grillmat skaper en god avslutningsvis ramme i felt.

Tirsdag:Transport til Værnes. Puss/vedlikehold og debrifing for samlingen ble avsluttet med servering av pizza.

Foto: Hallvard Harang