- Arrangementet har blitt et varemerke for Sørfjorden og har bidratt til en stor positivitet blant innbyggere og en samling god miks av gjester og fastboende, mener primus motor, Gerda Husby.

Årets konferansier er Kenneth Lyng, opprinnelig fra Vanvikan, men nå bosatt i Trondheim. Han har flere alter ego, og til festivalen tar han med seg "Laylah Lofotvik", som foruten å ha vært aktivt sykemeldt i mange år, også har vært veldig aktiv i Ila og Vestbyen smerteforening. Sammen med venninnene Reidun og Mona fra Romolslia frekventerer de visstnok byen titt og ofte, og har mange gode og "hemmelige" historier som hun "nesten" ikke forteller.

Varierte aktiviteter

Musikk blir det selvsagt, "SOLfjorden tut og blæs" er på plass og sørger for hornmusikk til åpningen.

Triatlonøvelse står på programmet, i år også utvidet til stafett-triatlon der det kan være tre på laget som tar hver sin øvelse.

Ansiktsmaling, potetløp, hestskitbingo, barneridning og salg av grillmat blir det også.

Nytt av året er også muligheten til luftgeværskyting.

Utstilling av gamle kjøretøy

- Det blir utstilling av noen gamle anleggsmaskiner og kjøretøy. Min fars gamle Hanomag beltelaster fra 1960 er totalrenovert og blir utstilt på festivalen. En slik maskin var en stor investering på 60-tallet. Den ble blant annet brukt da veien over Haugsdalen ble bygd, forteller Husby.

Johannes Husby i beltelasteren som nå er nyrestaurert. Foto: privat

Dette skal ha vært en av de største maskinene som kom til bygda på den tiden. Den hadde lastekapasitet på seks tonn, og løftet steiner som datidens lastebiler ikke hadde kapasitet til å ta.

Fest med Grannes

- På kvelden er det fest og endelig kommer Grannes fra Namsos, sier Husby.

Om gruppa sies det:

De har fått Hard Rock Cafe i Praha til å riste, Rockefeller til å koke og store festivaler til å runge av allsang. Grannes er akkurat like rå når de spiller på grendehus og kulturhus rundt omkring i Norge. De har også deltatt på "The Stream" på TV2.

Grannes Foto: privat

- I tillegg til en lang rekke låter fra det siste albumet, byr bandet på låter fra to tidligere fullengdere. Dermed får publikum blant annet høre "Himmel'n te dæ" og "Kan du hør mæ no", og ikke minst "Ingen vei tilbake". Etter noen timer kan folket ruse hjem med god stemning i kroppen, litt småsvett og med slitne stemmebånd, lover Gerda Husby.

LES OGSÅ: Vanskelig å garantere godt vær