Kommunen har et undervurdert medansvar for arbeidslivet:

* Kommunen var høringsinstans når regjeringa foreslo åpning for økt midlertidighet, og kommunene kan selv avgjøre om man ønsker å ta loven i bruk.

* Kommunestyret kan legge klare føringer på bedrifter gjennom anbudskonkurranser, om ansettelsesforhold, lærlinger, og lønns- og arbeidsvilkår i samsvar med allmenngjorte tariffavtaler.

* Kommunepolitikken avgjør om flere må jobbe på søndager.

* Kommunestyret har ansvar for skole-, eldre- og helsepolitikk. Vi ønsker alle gode oppvekstsvilkår for barna våre, verdige eldre tjenester, og trygge helsetjenester.

Er man usikker på om barna eller foreldrene våre har det bra, er det vanskelig å yte best mulig på jobb - derfor trenger vi politikkere som sikrer trygge tjenester.

Trivsel i arbeidslivet avhenger av at vi har lokale politikere som spiller på lag med oss, og ikke i mot oss!

Dagens regjering har gjort det vanskelig for oss, spesielt på to fronter:

Dagens stortingsflertall har fjernet adgangen til kollektiv søksmålsrett, det vil si fagforeningens adgang til å gå til søksmål på vegne av arbeidstakerne. Fellesforbundet frykter økt sosial dumping som undergraver opparbeidede lønn- og arbeidsvilkår, og som opptrer ofte sammen med arbeidslivskriminalitet.

Fra 1.juli ble Arbeidsmiljøloven endret, tross sterke protester fra en samlet arbeidstakerside. Nå er det fritt fram for arbeidsgiver å bestemme om du skal få fast eller midlertidig jobb. Det fører til flere jobber med mer usikkerhet. Det betyr mer makt til arbeidsgiver og større utrygghet for de ansatte.

Det er i lokalsamfunnene vi lever og arbeider. Det er her velferden skapes.

Bruk stemmeretten og stem på partier som jobber med oss og ikke mot oss.

DIN STEMME TELLER

André Williksen

Ørland Jern og Metall

- Fellesforbundet avd. 207