Besøket blir heldigvis kortvarig, men trøndere og fosninger risikerer likevel rim i barten frem til onsdag formiddag. Deretter er bedre vær og høyere temperaturer i vente.

Vent med dekkskifte

– Snøen blir ikke blir liggende lenge. Det blir lite nedbør, en god del sol og betydelig temperaturstigning i dagene som kommer, sier klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet, ved Meterologisk Institutt.

De som ikke har lagt om til sommerdekk, trenger ikke å utsette seg for ryggproblemer, prolaps, lumbago og hekseskudd helt enda. I hvert fall ikke i dag.

– Det kan være lurt å vente til i morgen. Det er fare for snøbyger utover dagen, og nattefrost, sier Yrs meteorolog til Fosna-Folket, tirsdag formiddag.

Utsikten mot Bjugn kirke morgenen 9. mai 2017. Foto: Jakob Ellingsen

Snø-rekord

Ifølge meteorologene er vinteren for lengst over, men det er likevel ikke uvanlig med svingninger i været.

– Definisjonen på meteorologisk vinter er når døgnmiddel-temperaturen er under null grader. Denne går over til vår når det er over null grader, og gjerne at den holder seg over null grader noen dager. For Rissa er normalen at den meteorologiske våren kommer den 6. mars. For Ørland er det 22. februar, forteller Tilley Tajet.Snø i mai er ikke spesielt sjeldent i Trøndelag, men det er neppe fare for ny «snø-rekord» i denne omgang.

– Siste dato for observert snø på våren er 22. mai, dette var i 1955. Ellers var det også observert snø 9. mai 1968 (…), men det er ikke så vanlig med snø i mai på Fosen.

Vær-bilder

Del dine snøhvite vårbilder med Fosna-Folket. Bruk #fosnafolket på Instagram eller send bilder på e-post til redaksjon@fosna-folket.no eller SMS/MMS med kodeord FF TIPS til 2399.