Mary Ann Ramsø Skogen i Bjugn har lånt ut dette gamle fotominnet fra Åfjord sentrum.

Mary Ann Ramsø Skogen skriver:

Det har vært en del bilder fra Årnes i denne spalten, her kommer ett til. Årstallet er ukjent, men det er iallfall før det kom så mye bebyggelse på Årnes.

Bortenskogen

Skogen på bildet ble kalt Bortenskogen. Stordalselva renner nedenfor husene i forkant, men bildet er tatt slik at den ikke synes.

SE OGSÅ: * Bildegalleri: Tettstedene i Fosen i gamle dager

Hus nummer to fra venstre er barndomsheimen til min mor. Veien som går forbi disse husene ble på folkemunne kalt "Dassgata". Jeg vet ikke hvorfor, men det kan være av at det på hjørnet av alle uthusene sto en gammeldass. Dette var et fint strøk med koselige små hus og fine hager. Nå er husene borte, bortsett fra det helt til venstre. Det står i dag like der hvor brua går over elva.

Fikk ikke stå

Den gangen det var to av husene som sto igjen leste jeg i Fosna-Folket at det var gjort et vedtak om at de to skulle få stå. Men så vel ble det ikke. Fosen Trafikklag trengte området for å parkere gamle bussvrak og annet skrot, det var vel finere det. Nå skal de flytte, så jeg håper det kan bli bygd opp boliger i "Dassgata" igjen. Området er jo det man først får øye på nå man kommer kjørende ned mot Årnes. Kommunen har tross alt fått "Vakre veiers" pris for forskjønnelse av Årnes, forstå det den som kan.

Skolen

Huset oppe til høyre i bildet er den gamle Åset skole, pluss fjøs og boligen som skoleinspektør Reksen med familie bodde i. Skolen står den dag i dag, men de andre husene er revet. Bakerst i bildet oppe til venstre ligger Solbakkan. Nedenfor der kan man se brua over Norddalselva. Helt bakerst til høyre skimter man Skasetlia, heimen til Hans B. Skaset.

Bidrag til "Gammeldagen" sender du på mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no