I dag, torsdag, og fredag vil formasjonstrening for de norske jagerflypilotene være synlig i Trøndelag og Nord-Norge, dersom været tillater det.

- Dette er en type trening vi sjeldent gjør, men her får skvadronene planlegge, koordinere og gjennomføre større formasjoner, i tillegg til andre momenter som gjennomføres samtidig, sier sjef for 132 luftving ved Ørland og Bodø, oberst Aage Lyder Longva.

- God trening

Skvadronene benytter samtidig anledningen til å legge inn en hyggelig markering av julehøytiden ved å etablere en såkalt julestjerne-formasjon over utvalgte områder for å markere avslutningen på året.

- Formasjonstrening i mørketida gir oss god trening under vanskelige værforhold og under andre lysforhold enn det vi ville ha fått ved andre årstider, sier Longva.

Brekstad og Trondheim

Rutene for flyvingen vil ikke bli frigitt da været kan ha en innvirkning på hvor de flyr. Men om været er gunstig, så kan folk i Fosen og Trondheimsområdet bokstavelig talt se opp mellom klokka to og tre torsdag ettermiddag om de vil få med seg årets flygende juelstjerna fra Ørland flystasjon. Flyvingen gjøres innenfor gjeldende regelverk for lavtflyving, opplyses det fra Ørland flystasjon.