Linda Jøssund har bodd i Utstrandveien i tre år. Hun har slev to barn, og er en av dem som har vært bekymret for manglende gatebelysning.

- Redde for mørket

- Mange unger har vært redde for mørket, og nå blir det tryggere for dem å ferdes langs veien. Entreprenøren er klar og mastene har ankommet, så nå blir Utstrandveien en tryggere skolevei og ferdselsvei for alle oss her på Uthaug, sier Jøssund.

Langs veien bor det flere titalls barn fra barnehage til skolealder, og enda flere benytter veien som skolevei. Skolebusser fra hele tre skoler trafikkerer veien, og det er mange som er glade for at gata blir opplyst, forteller Jøssund.

Vises bedre for bilistene

- Nå slipper ungene å bekymre seg for mørket, og bilistene vil også se dem bedre. Det er også en del busstrafikk her, jeg vil tro at sjåførene også er glade for at gata nå blir opplyst, sier hun.

Den manglende belysningen har vært tema på mangt et grendemøte på Uthaug, og beboerne har tidligere både levert opprop og startet underskiftskampanje for å få lys. Det er midler fra bomiljøfondet som nå gjør at det endelig blir gatelys på strekket Uthaug-Sneppen.