Men at det blir en varm og solrik 17. mai, regner meteorologene som usannsynlig.– Det ser ut som det er liten - eller ingen - fare for snø på nasjonaldagen, men det er 40-50 prosent sannsynlighet for regn, skriver klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet til Fosna-folket.Det kan dermed se ut til å bli en feiring med det norske flagget i den ene hånda og paraplyen i den andre. Da er det ingen hender ledig til verken softis eller pølse.

Paraplyfeiring

Meteorologene regner det som høyst usannsynlig at det blir en snøhvit nasjonaldag, 17. mai, men er forsiktige med å love at sommeren virkelig er på vei.– Det vil være regn og sludd i lufta frem til i kveld, men etter det er det ikke veldig stor fare for snø, sier meteorologene i Yr til Fosna-Folket.Meteorologen melder ellers om bedre vær de neste dagene, med temperaturer på opp mot 15 grader. Det vil også bli perioder med sol. Over helgen vil temperaturene falle litt igjen.– Men det er for tidlig å si noe om når sommeren kommer. Den kommer når den kommer, sier meteorologene hemmelighetsfullt.

Vær-bilder

Del dine snøhvite vårbilder med Fosna-Folket. Bruk #fosnafolket på Instagram eller send bilder på e-post til redaksjon@fosna-folket.no eller SMS/MMS med kodeord FF TIPS til 2399.