Direktør kampflybase Olaf Dobloug i Forsvarsbygg bekreftet i april overfor Fosna-Folket at man ønsket å tegne kontrakt med HENT om byggingen av det nye skvadronbygget.

I dag bekreftes det i en pressemelding at HENT AS og Forsvarsbygg har inngått en kontrakt om oppføring av skvadronbygg for F-35-kampflyene på Ørland hovedflystasjon.

– Vi er svært fornøyde med den store interessen for oppdraget i bygge- og anleggsbransjen. HENT AS har gitt det beste tilbudet og har gjennom konkurransen vist at de er godt forberedt til oppdraget. Vi ser nå fram til den viktige byggestarten for skvadronbygget som starter i løpet av våren, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg kampflybase i en pressemelding.

Les også: Forsvarsbygg vil gi storkontrakt til HENT

Kontrakten gjelder oppsetting av et bygg på rundt 10.000 kvadratmeter, og er tidligere kostnadsberegnet til rundt 650 millioner kroner. Skvadronbygget er det første byggeprosjektet i anleggingen av den nye kampflybasen på Ørlandet.

– Ser fram til jobben

Ståle Fiskvik er utpekt til jobben som prosjektleder for skvadronbygget hos HENT. Han er glad for oppdraget, og gleder seg til å ta fatt på jobben på Ørlandet.

– Det er en del spesielle utfordringer med dette oppdraget, men jeg ser fram til å ta fatt på jobben som prosjektleder, sa Fiskvik i april.

Lest denne? Åfjord-bedrift sikret kampflybase-oppdrag

Markedsdirektør Knut Alstad i HENT har tidligere uttalt til Fosna-Folket at han ikke utelukker bruk av lokale underentreprenører i forbindelse med oppdraget.

Skal stå ferdig i slutten av 2016

Skvadronbygget vil inneholde en administrasjonsdel, møterom, garderober for to F-35-skvadroner og en vedlikeholdsskvadron. I tillegg skal det gjøres plass til åtte F-35-simulatorer samt fasiliteter for blant annet planlegging av operasjoner. Bygget skal etter planen stå ferdig i slutten av 2016. Bygget vil videre gjøres klart til de første kampflyene som kommer i 2017, opplyser Forsvarsbygg.