«Den siste uken er det registrert 136 smittetilfeller. Antall smittetilfeller er basert på egenrapporterte positive hurtigtester og PCR- tester. Det reelle tallet er sannsynligvis en del høyere», skriver kommunen i nyhetsmeldingen.

Kommunen skriver at det for tiden er flest smittetilfeller blant unge.

Mye fravær

Kommunen opplever høyt fravær blant unge. Kommunen skriver også at det er høyt fravær i helse og blant voksne i oppvekstsektoren.

«Det er en kraftig økning i hele kommunen og det antas at smitten forverrer seg i de neste tre ukene», skriver Ørland kommune.

Vurderer hver dag

Kommunen skriver at de er forberedt på å gjøre endringer innad i kommunen for å ha forsvarlige helse- og omsorgstjenester dersom smitten øker ytterligere.

«Det foretas daglige vurderinger ut ifra tilgjengelige ressurser, kompetanse og prioritering av oppgaver», skriver kommunen.

«Så langt er det dagaktivitetstilbudet for eldre som ikke kan prioriteres», opplyser kommunen videre.

– Vanskelig å ha full oversikt

Kommunen anbefaler alle å registrere seg dersom man får en positiv hjemmetest for korona.

«Fremover vil det være vanskelig å ha full oversikt over smittede siden det ikke lenger er plikt til å teste seg på teststasjonen», skriver kommunen.

Informasjon om utdeling av koronatester, om isolasjon ved smitte og en rekke andre forhold om korona finnes på Ørland kommunes hjemmeside.