Tidligere leder i Rissa Naturvernforbund har nå startet Fosen Naturvernforening sammen med noen medlemmer fra naturvernforbundet i Rissa.Fosen Naturvernforening ble stiftet i mars med Magnar Østerås som leder og Svein Ivar Larsen som nestleder. De samme som satt som leder og nestleder i Rissa Naturvernforbund fram til årsmøtet i år. Den nye foreninga har foreløpig ikke flere i styret.

- Bakgrunnen for at vi startet denne foreninga er det som skjedde på årsmøtet til Rissa Naturvernforbund. Vi følte det var behov for å danne en ny forening for å jobbe videre med samme mål som lokallaget har gjort, men vi har utvidet til hele Fosen. Vi er interessert i natur og miljø og mener det er behov for en slik forening. Vi har allerede fått en del henvendelser fra de fleste kommunene i Fosen så det er tydelig at behovet er der, men for oss blir hovednedslagsfeltet fortsatt Rissa, opplyser Magnar Østerås.

Fosen Naturvernforening vil jobbe med samme saker og etter samme lover og vedtak som Naturvernforbundet gjør.- Vi vil være et kontaktlag til Naturvernforbundet i Sør-Trøndelag, sier Østerås. Den nye foreninga har om lag 30 medlemmer.- Vi frykter at det tradisjonelle naturvernarbeidet ikke vil bli ivaretatt av det nye styret, avslutter Magnar Østerås.

TIDLIGERE leder i Rissa Naturvernforbund, Magnar Østerås, har nå startet Fosen Naturvernforening. Arkivfoto