Finalene i baneskyting for klasse 5 under Landsskytterstevnet gikk av stabelen onsdag 8. august. Fosen var representert ved hele fem skyttere, og best av dem var rutinerte Tore Veie fra Rissa skytterlag. Selv om dette er den niende gangen han figurerer på et kongelag, skøyt han for første gang 100 i en finale, og endte opp på 345 og en 15. plass totalt.

Fikk kontroll på spenningen

- Det gikk steike godt. Jeg er storfornøyd. Det å klare å fylle 100 på kongelaget er stort. Da det var klart at jeg kom med på kongelaget tenkte jeg at nå skal jeg endelig greie det.

- Hvorfor greide du 100 i år?

- Det handler mye om å få kontroll på spenningen i kroppen. Det er lett å bli skeiv i stillingen, hvis man har mye spenning. Nå følte jeg at jeg klarte å slappe av i kroppen og fikk kontroll. Det er en god følelse, sier Veie storfornøyd.

Flere av deltakerne under finalen valgte å benytte seg av åpen skjerm, slik at de til enhver tid får med seg hvor skuddene treffer. Tore Veie valgte imidlertid bort dette hjelpemiddelet.

- De som valgte åpen skjerm har trent med dette på forhånd. Fordi jeg ikke har gjort det, valgte jeg det bort. Dette var ikke riktig anledning for å begynne å forske på nye ting. Jeg prøvde heller å følgel litt med på vimplene foran på banen, sier Veie.

Feiring senere

Fram mot neste LS handler mye om å få trent mer for Tore Veie. Han forteller om forbedringspotensiale på flere ting.

- Spesielt skyteteknisk må det trenes på. Kanskje jeg også må bygge litt bedre skytestilling. Det er små marginer og små tekniske ting man kan gjøre bedre, forteller han.

Med framifrå resultater i finalen, kunne man tenkt seg at en feiring var på sin plass.

- Det ble ganske rolig. Jeg skal skyte både lagskyting og samlagsskyting i dag. Det blir nok heller en markering for de som har gjort det bra på skytterlagsfesten senere i år. Etter dagens øvelser blir det vel å pakke telt og komme seg hjemover, sier Veie og ler.

Fornøyd etter forholdene

Kristin Dyrendahl greide ikke å skyte 100 i finalen, men endte opp på 98. Dermed fikk hun 343 til sammen, som holdt til en 42. plass totalt. Dyrendahl skøyt fra skive én på prinsesselaget, men måtte se seg slått av seks andre kvinner i finalen.

- Kristin har fått høyere poengsummer tidligere i år, men hun har ganske lite treningsgrunnlag også. Dette gjør at hun også er veldig fornøyd med prestasjonen, sier Sunde.

Dyrendahl har nå planer om å øke treningsmengden til neste års Landsskytterstevne som finner sted på Evje i Aust-Agder.

Kristin Dyrendahl endte med 98 i finalen. En god sum med lite treningsgrunnlag i år. Foto: Audun Fegran Kopperud

Fokus på rekruttering

I år kunne Rissa skytterlag skilte med over 70 deltakere. Til tross for at neste års utgave er en god reise unna, håper Sunde at de også da kan stille mannsterke.

- Jeg håper vi får på plass mellom 50 og 60 til neste år også. Da må vi ha fokus på rekruttering og å holde folk i gang, slik at de fortsetter med skytingen.

Selv med gode prestasjoner, uteble feiringen for de to Rissa-skytterne. Grunnen er at de dagen etter skal i aksjon under lagskyting. Sunde tror likevel at det snart skal feires.

- Det ble sent i går. Klokka var både elleve og halv tolv før de kom seg i seng etter middagen. Derfor har vi diskutert om vi kanskje heller skal feire på et senere tidspunkt, sier hun.

Fosen-resultatene i banefinalen for klasse 5:

15. Tore Veie, Rissa: 345 (100 i finalen)

42. Kristin Dyrendahl, Rissa: 343 (98 i finalen)

45. Carl Ove Glahus, Ørlendingen: 342 (98 i finalen)

84. Espen By Dyrendahl, Rissa: 341 (100 i finalen)

207. Thomas Bakøy Sunde, Rissa: 338 (98 i finalen)