Fosen kraft kan fortelle at det har vært flere strømbrudd på Fosen i kveld. Siste strømbrudd av en viss lengde var i Rissa kommune:

– Ei linje ramlet ut og var ute fra klokka 22.15 til 22.30 fra Husbysjøen og inn til Fevåg, opplyser Inge Eide i Fosen kraft.Han forteller at det var et "blink" (strømmen går og kommer tilbake raskt) på samme linje klokka 21.30, 21.45 og 23.20.

– Det er ikke uvanlig at det er strømbrudd på denne linja når det er lyn og torden. Den er litt utsatt.– Inn til Rissa

– Det var også strømbrudd på ei linje som går fra Vestrått på Ørlandet til Eide, Høybakken, Stallvik og helt inn til Inderåk i Rissa kommune. Strømmen gikk klokka 21.50 og var tilbake 22.02, forteller han.

Siste strømbrudd på Ørlandet var på Brekstad fra klokka 23.55 - 23.57.

– Vanskelig å gjøre noe med

Eide forklarer at ved lynsjokk aktiveres en automatisk bryter.– Den fungerte ikke de siste gangene, så vi måtte gå inn manuelt. Vanligvis går dette automatisk.– Vært ganske heldig

Han mener at strømmen kan gå flere ganger i løpet av natta.– Dersom lynet ikke gir seg, så er det vanskelig å gjøre noe med. Vinden ser det imidlertid ut til at vi tåler bra, avslutter Eide.– Slo ned 500 meter fra husetOgså på Ottersbo mistet husstander strømmen. Fosen kraft opplyser at Ottersbo er tilknyttet samme linje som er nevnt ovenfor (Vestrått-området).

– Det har vært ganske heftig tordenvær, som har pågått i rundt tre timer. Nå har strømmen gått her, men jeg ser at det er lys i områdene rundt Ottersbo, sier en tipser, til Fosna-Folket klokka 21.50.

Etter cirka ti minutter var strømmen tilbake. Tipseren forteller at lynnedslagene må ha slått ned rundt 500 meter unna huset.Siste nytt om været får du ved å se Fosna-Folkets nyhetssending her.

Her har lynet slått ned, ifølge SINTEF og Meteorologisk institutt. Foto: Meteorologisk institutt / SINTEF