For andre året på rad inviterer Ørland kultursenter innbyggere til å komme med sine fantastiske byggverk laget av pepperkakedeig. Innleveringen skjer fra 4. desember, og selve utstillingen åpner fire dager senere, mandag 8. desember.

- Det er bare fantasien som setter grenser, sier Gunnhild Tettli, gallerist ved Ørland kultursenter.

Kårer flere vinnere

Hun forteller at temaet for konkurransen «bare måtte bli» fremtidens Ørland.

- Alle snakker om utviklingen i sentrum, og vi håper folk vil boltre seg med gode ideer og forslag. Det hadde vært morsomt om noen laget en skyskraper, eller kanskje tok på seg oppgaven med å utforme nye Hårberg skole, mener Tettli.

Hun opplyser om at byggverkene ikke skal spises etterpå, derfor er det tillatt å bruke lim og andre pyntegjenstander som ikke egner seg som mat.

Barnehager, skoler og kommunale etater er invitert til å delta, og Tettli håper også andre privatpersoner hiver seg på.

Utstillingen skal stå i vrimleområdet til kultursenteret frem til jul, og det vil kåres flere vinnere ut fra forskjellige kategorier som mottar gavepremier for sin kunstneriske innsats.

Les også: Soldater med sansen for små detaljer

Fortsetter landsbyen

Også ved Rissasenteret tenker de å fortsette tradisjonen med en pepperkakekonkurranse. For tredje året på rad inviteres innbyggere til å lage hus, kirker og andre bygninger som trengs til en pepperkakelandsby.

- Vi synes det er morsomt. Det skapes en egen stemning på senteret når vi arrangerer denne konkurransen. Det er en aktivitet som flere kan samles om, sier senterleder Veronica Wemundstad.

Hun håper at de vil få inn like mange hus som første året de arrangerte konkurransen. Da kom det inn over 40 ulike byggverk av pepperkaker.

I år har senteret tenkt litt annerledes, og ønsker at folk selv skal stemme frem sine favoritter i konkurransen, som da til slutt kan vinne ulike premier.