Nå skal jeg ikke underslå at en god del av disse "dagene" er viktige for å få satt et ekstra søkelys på ulike områder i samfunnet. Ta bare dagen i dag. 13. august er den internasjonale dagen for venstrehendte. Bare i Norge regner man med at rundt ti prosent foretrekker venstrehånden. Samtidig har vi et samfunn som er laget for slike som meg - de høyrehendte.

I "gamle dager" ble de venstrehendte tvunget til å skrive med høyrehånden på skolen. Skrev du med venstre hånd ble du den gangen omtalt som keivhendt, en betegnelse som henspiller på man er feil- eller skjevhendt.

Nå har vi kommet en lang vei siden den gangen. Det finnes faktisk en norsk netthandel for de "venstrevridde". Her kan de du handle en masse ting og tang som skal kunne lette de hverdagslige gjøremål. Alt fra sakser, kniver, boksåpnere og vinflaskeåpnere til stekespader, øser, målebånd og klokker som går mot venstre kan skaffes via noen tastetrykk.

Ja, sågar kortstokker for venstrehendte er i handelen. Problemet med standard spillekort er at kortnumrene blir dekket til om man holder dem med venstre hånd. Her har man løst problemet ved å trykke nummer i alle hjørnene. Dermed kan de venstrehendte spille kort med de som er høyrehendt. Fiffig den!