Mannen, som er i slutten av tenårene, ble i Inntrøndelag tingrett dømt til fengsel i 60 dager. Halvparten av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Fosningen ble også dømt til å betale 410 kroner i erstatning til fornærmede.

«En del blod»

Tiltalte møtte i Inntrøndelag tingrett i september og erklærte seg skyldig etter tiltalen. Hendelsen fant sted på Verdal lørdag 7. desember i fjor. Tiltalte har forklart at han husker lite fra hendelsen. Han og noen kompiser dro fra Fosen-kommunen til en privatfest på Verdal. Tiltalte hadde drukket mye øl og vodka, og skal ha vært sterkt beruset.

«Tiltalte husker at det var litt puffing og kjefting mellom han selv og en annen person på festen. Dette var ikke fornærmede. Han visste ikke av fornærmede fra før. Han husker ikke at det ble sagt noe mellom han og fornærmede før slaget kom. Tiltalte husker ikke hvordan han slo, men han husker fra tiden rett etter slaget. Han husker hvordan leppa til fornærmede så ut og at den var revnet. Kuttet gikk nedover og det var en del blod. Han prøvde å si unnskyld til fornærmede, men fornærmede ville ikke høre på det», heter det i dommen.

Ba om unnskyldning

Fornærmede forklarte i retten at han ikke forsto hvorfor han ble slått av tiltalte. Idet han gikk mot en bil, skal det ifølge fornærmede ha kommet et slag som bommet.

«Idet han snudde seg kom et nytt slag. Det var tiltalte som slo», står det i dommen.

Fornærmede bekrefter at tiltalte ba ham om unnskyldning etterpå. Han dro på legevakta etter hendelsen og fikk sydd seks sting i leppa.