Den ideelle organisasjonen MOT ble etablert under VM på ski i Trondheim i 1997 av Johann Olav Koss, Atle Vårvik, Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen. Atle Vårvik leder i dag organisasjonen, hvor 300 skoler med 65.000 ungdommer over hele landet er inkludert.

Barnehagene

MOT-prosjektet til de tre kommunale barnehagene i Roan, sentrumsbarnehagen Tusseladden, Vik-Bessaker barnehage og Brandsfjord barnehage, er de såkalte vennskapsbenkene som for tida har sin offisielle åpning.

«Når vi sitter på vennskapsbenken så vil vi kanskje ha oss en ny venn? På vennskapsbenken snakker vi om viktigheten av å ha en venn, mange venner, små venner og store venner. På vennskapsbenken skal nye vennskap dannes, og på vennskapsbenken «gjør vi opp» og snakker om det som kan være vanskelig. Når vi så forlater vennskapsbenken så er vi enige… kanskje er vi enige om at vi kan være uenige om saker og ting - men at vi allikevel bevarer vennskapet og intensjonen om å ville hverandre vel…»

Det skriver barnehagene på Roan kommune sin hjemmeside om tanken bak.

– Burde vært på alle steder

– Kanskje skulle det vært en vennskapsbenk på alle steder der mennesker møtes, uttalte ordfører Einar Eian (H) under den offisielle åpninga av den første benken nylig. Det var benken ved Tusseladden barnehage.

Einar Eian Foto: Terje Dybvik