Bandet med navn etter verdenstreet er ei gruppe som spiller verdensmusikk med skandinavisk folkemusikk som hovedinspirasjonskilde.

Ensemblet hadde sitt utspring i Musikkonservatoriet i Bergen og Bergen Internasjonale Folkedansklubb. Det var ørlendingen Erlend Eide som sammen med Elisabeth Vannebo høsten 1993 trommet sammen den første utgaven av gruppa.

Klarinettisten Eide har balkanmusikk med høyt tempo og ekstreme fingerløp som en del av sin musikalske ballast. Anders Waernelius (ex Jonsson) kom inn som perkusjonist i 1996 og bidro til å dreie stilen mer i skandinavisk retning.

Debutalbumet Herrelaus kom ut på Grappa i 1998. Eter debuten turnerte Yggdrasil i store deler av Norge og Danmark. Yggdrasil hadde mellom anna et eget TV-program på NRK1.

De som er med i dag er Erlend Eide på klarinett, bassklarinett, kontrabassklarinett, sax, munnharpe, synth/programmering og vokal. Elisabeth Vannebo spiller fremdeles tuba, didgeridoo, blokkfløyte, seljefløyte og  vokal. Anders Waernelius bidrar med perkusjon og vokal. Et annet kjent fjes fra Ørlandets musikkliv er gitarist Henning Rø.